Zang

Volgens m’n ouders zong ik eerder dan dat ik praatte. Ik weet in ieder geval zeker dat ik altijd gezongen heb en dat nog steeds zo ontzettend graag doe!

Mijn meest recente zangklus was een zeer bijzondere en eervolle. Ik mocht tijdens de dodenherdenking in 2019 het lied ‘De Kransen van vier mei’ zingen bij de herdenking bij het homomonument in Amsterdam. Er is ook een videoclip bij het lied gemaakt en die zie je hier:

Sinds 2017 zit ik in het collectief van Fiere Vrouwen. In datzelfde jaar heb ik als gastzangeres een zelfgeschreven lied gezongen in hun theatervoorstelling. Mijn lied ging over Jeanne d’Arc.

Begin 2017 heb ik na een tijdje zang coaching te hebben gehad bij Nicoline Pouwer, een prachtige ballad van Eefje de Visser opgenomen, ‘Naast me’. Zie hier het resultaat:

Van 2009 tot 2011 heb ik getourd met Youp van ’t Hek in de voorstelling ‘Omdat de Nacht’. Anderhalf jaar hebben we gespeeld in theaters in Nederland en België, wat een onvergetelijk gave tijd. Hier een impressie:

In 2007 heb ik ook al mogen zingen als een van de bloemenmeisjes in Youp van ’t Heks voorstelling ‘Schreeuwstorm’ en ik heb gezongen en gespeeld in de allerlaatste musicalproductie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Merrilly we Roll Along. Ik begon mijn theatercarrière in de familiemusicals Peter Pan en Alladin (als alternate prinses Yasmine).