Biografie

Ik ben al ruim 21 jaar met enorm veel plezier werkzaam als stemactrice voor verschillende radio- & tv commercials, luisterboeken, telefoonberichten, e-learning modules, website infofilmpjes, games en tekenfilms. Daarnaast regisseer ik al ruim 16 jaar de nasynchronisatie van tekenfilms, live-action series en andere voice-over klussen en spreek ik sinds 2009 ook vele klussen in in mijn thuisstudio.

Maar hoe begin je daar nou mee, met dat inspreken? Ik rolde erin nadat ik in 2001 was afgestudeerd, als 1e lichting, aan de Frank Sanders' Academie voor Musicaltheater in Amsterdam. Ik ging toen werken in het theater en kwam mensen tegen die me attendeerden op het stemmenvak. Wat een ontdekking! Ik heb deze nieuwe passie met beide handen aangegrepen en was ongelooflijk blij toen ik mezelf begin 2002 voor het eerst op de radio hoorde in een spotje. Wat een gave nieuwe wereld, met zoveel mogelijkheden. Ik was meteen verkocht!

Ik heb het inspreken heel lang gecombineerd met prachtige theatervoorstellingen zoals in 2009-2011 toen ik in de theatervoorstelling Omdat de Nacht mocht zingen, naast Youp van 't Hek.
In 2007 speelde ik al eerder met Youp in de theatervoorstelling Schreeuwstorm, als bloemenmeisje.
Daarvoor speelde ik in de musicals: Peter Pan, Alladin (hoofdrol prinses Yasmine) en Merrily we Roll Along. Inmiddels vul ik mijn werkdagen al heel wat jaartjes met enorm veel plezier als full time voice-over, stemactrice en regisseuse.

Om wat stemfragmenten of zangdemo's van me te horen, ga dan naar mijn soundcloud pagina. Gewoon even klikken op het oranje soundcloud logo links onderaan. Of check m'n voice-over en zang pagina's op de site.